Over ‘Zo voel ik me thuis’

Waarom kiezen voor ‘Zo voel ik me thuis’? Hoe werkt het? Voor wie is het geschikt? En wat kan ik voor jullie betekenen? Antwoord op al deze vragen vind je op deze pagina.

Waarom ‘Zo voel ik me thuis’?

Thuis is belangrijk:

  • Thuis is de basis vanwaar we de wereld in gaan.
  • Thuis is persoonlijk. Jouw thuis is niet mijn thuis.
  • Thuis is kwetsbaar in de logica van de zorg.

Thuis is ook vaag. Wat maakt jouw thuis tot jouw thuis? De meeste mensen vinden dat een lastige vraag. Daarom is er ‘Zo voel ik me thuis. Met ‘Zo voel ik me thuis’:

  • kunnen mensen precies vertellen wat voor hen persoonlijk thuis is.
  • krijgen jullie praktische handvatten om het gewone leven in jullie zorginstelling te bevorderen.
  • kunnen jullie je cliënten persoonsgerichte zorg en ondersteuning op thuis voelen bieden.

Voor wie

‘Zo voel ik me thuis’ is geschikt voor alle instellingen en kleinschalige wooninitiatieven in de langdurige zorg. Noemen jullie je cliënten bewoners? Of zijn jullie samen een ouder/naasteninitiatief? Dan is ‘Zo voel ik me thuis’ iets voor jullie.

Gewoon nieuwsgierig, op weg naar een samengesteld gezin of een andere reden om een goed gesprek over thuis te hebben? Het gratis e-book is ook geschikt voor jullie.

Hoe werkt ‘Zo voel ik me thuis’?

‘Zo voel ik me thuis’ werkt in vier stappen.

Kennismaking

Kennis maken met ‘Zo voel ik me thuis’ kan op drie manieren. Zelf-doeners ontdekken hun eigen thuis met het gratis e-book . Voor lezers is er de uitgebreide beschrijving van het ‘Zo voel ik me thuis’ model. Luisteraars boeken Lottie voor een kennismakingsworkshop.

Ontdek het thuis van cliënten

Interview cliënten en naasten met behulp van een van de gesprekshulpen. Dit levert je direct ideeën op waardoor je mensen zich meer thuis kunnen laten voelen. Loop je vast? Neem contact op voor meer materialen, ondersteuning en tips of boek een eendaagse verdiepende training.

Ga samen aan de slag

Thuis voelen gaat over inrichting, huisregels, de smaak van de thee, over veiligheid en vertrouwdheid. Kortom: thuis voelen gaat alle medewerkers aan. Om een thuis te maken voor cliënten is iedereen in de organisatie nodig. Inspiratie nodig? Lottie heeft voorbeelden en tips en kan jullie begeleiden in een maatwerktraject.

“Ik voel me hier zo thuis!”

Het eindresultaat is dat alle bewoners zeggen: “Ik voel me hier zó thuis!”.

Hulp nodig?

Mijn filosofie is om mensen zelf in staat te stellen aan de slag te gaan met mijn ideeën. Ik help jullie daar graag bij op weg met een workshop, inspiratiesessie of maatwerkoplossing. Neem contact op en dan bespreken we wat jullie nodig hebben om zelf met ‘Zo voel ik me thuis’ aan de slag te gaan.